Изграждане на аресторна защита на електроуреди от пренапрежение

Предпазете се от загуба на данни, изгаряне на електроуреди и търговско оборудване чрез защита на ел. инсталацията на сградата и за дома от въздействието на пренапрежение при гръмотевични бури и ел. напрежение.

Проект на аресторната защита, спрямо специфичните изисквания и нужди на клиента

Система за управление на качеството EU BG ISO 9001:2015 - № 21330 C

Осигуряване на материали и монтаж с фокус върху безопасността и качество на изпълнението.

Система за управление на качеството EU BG ISO 9001:2015 - № 21330 C

Тестване на безопасността на аресторната защита от пренапрежение

Система за управление на качеството EU BG ISO 9001:2015 - № 21330 C

Успешно получихме вашето запитване.
Обикновенно отговаряме в рамките на няколко минути, като в редки случаи до 3 часа в работно време и в зависимост от услугата, наш експерт ще се свърже с вас. 
Очаквайте ни скоро!
НЕУСПЕШНО ИЗПРАЩАНЕ !

1) Проверете дали имате връзка с интернет не е прекъснала!
2) Проверете дали сте попълнили всички полета!
* Ако проблема продължава след 2-ри опит, моля свържете се директно с нас на +359878622202
РЕЗУЛТАТИ

Какво постигнахме до момента

15 години
ОПИТ
600+
ЗАЩИТЕНИ ОБЕКТИ
400+
ЗАЗИМИТЕЛНИ УРЕДБИ
250+
БИЗНЕС КЛИЕНТИ
Вътрешна защита

Какво включва услугата по изграждане аресторната защита от пренапрежение за дома и търговски обекти

Нашата услуга включва професионално изграждане на системи за аресторна защита, които да предпазват електронните уреди във вашия дом или бизнес от пренапрежение. Ние използваме най-съвременните технологии и уреди, за да гарантираме максимална защита на вашите уреди

технология

Какви са стъпките за изграждане на аресторна защита от пренапрежение за дома или бизнес обект

Извършваме оценка на риска и обема от работа, за създаване на оценка на инвестицията ви в това решение за сигурност

Трябва да бъде направена оценка на място спрямо нуждите и изискванията ви за защита на търговско оборудване, домашни електроуреди - инфраструктура която желаете да защитите, местоположение, разстояния, подходи. На база на всичко това може да бъде направена оценка за необходимата инвестиция.

01
02

Изберане на правилните компоненти и аресторни устройства спрямо бюджета

Избераме аресторни защитни компоненти като пренапреженови токоотвод и разклонители, предпазители, заземителни системи и др.

Изграждаме заземителна инсталация на обекта

Заземителната система трябва да бъде проектирана и изградена от квалифициран електротехник, който да гарантира, че тя отговаря на всички изисквания за безопасност

03
04

Процес по инсталация на аресторната защита от пренапрежение за дома или сградата

С тази стъпка с инсталация на аресторната защита от пренапрежение за дома или сградата полагаме началото на защитата от пренапрежения като пренасочваме електрическия ток до заземяващата инсталация. Те трябва да бъдат проектирани и монтирани от квалифициран електротехник.

Инсталиране на разклонители и предпазители

Използване на високо качествен разклонител /и със защита от токов удар и предпазителите са необходими, за да предпазят електроуредите и електрическата мрежа от повреди и късо съединение.

05
06

Провереka и тест на работата на системата

След като системата е изградена и инсталирана, трябва да се извършат тестове и проверки, за да се гарантира, че тя работи правилно.

Най-добре е да се обърнете към квалифициран електротехник, който да проектира и изгради аресторна защита от пренапрежение за къщата ви. Така ще можете да бъдете сигурни, че системата е изградена правилно

технология

Избери защитата от пренапрежение за дома или сградата спрямо нуждите ви се класифицира в  три основни типа.

Защита от пренапрежение  Тип 1

Едно от най-добрите разработени решения за сервизния ток на промишлени сгради и предприятия, в съчетание с мълниезащитни уредби. Устройствата от този тип са особено полезни в зони с висок интензитет на падащи мълнии и риск от директни попадения. Тип 1 се инсталира на главното разпределително табло и може да разрежда ток на мълния с форма на вълната 10/350 μs. Устройствата от Тип 1 + 2 могат да защитят от удар от мълния електрическата инсталация, като разредят тока създаден от тяхното пренапрежение и предпазят разпространението му по електрическата мрежа към оборудването. Характеризират се с 8/20 µs на тока на мълния и форма на вълната от 10/350 µs.

01
02

Защита от пренапрежение Тип 2 SPD

Тип 2 могат да предотвратят повреда от пренапрежение в електрическата мрежа, съответо да предпазят оборудването, като разредят тпоковата вълна 8/20 μs. Инсталират се в основното разпределително табло, ако няма изискване за устройство от тип 1. Устройствата от Тип 2 + 3 се инсталират непосредствено преди защитеното оборудване. Характеризират се с токови вълни 8/20 μs и вълни на напрежение 1.2/50 μs.

Защита от пренапрежение Тип 3 SPD

Трябва да се използва само като допълнение към устройства от тип 2, тъй като протекторите от тип 3 имат нисък капацитет на разреждане. Защита тип 3 трябва да се използва само вътре в дома, в съответствие с устройствата, които е предназначена да защитава и точно преди защитеното оборудване.

03
Ползи и заслужава ли си изграждане на аресторна вътрешна мълниезащита
аРесторна защита

Kак катодните отводнители защитават от пренапрежения на ток от мълнии

Катодният отводител действа като вентил. Той е затворен, когато напрежението е нормално(U = Un) и се отваря в случай на пренапрежение. Претоварването се отвежда директно към земята - по този начин пренапрежението е понижено до неразрушаваща стойност за електрическата инсталация, която е свързана успоредно. След определен брой удари, в зависимост от техния интензитет, в аристорът ще даде късо съединение и трябва да бъде заменен. Информацията обикновено се подава чрез механичен индикатор.

Портфолио

Еднофамилни къщи и кооперации  с изградена мълниезащита

Цялостно изграждане.

ПОРТФОЛИО

Търговски и бизнес сгради  с изградена мълниезащита

Actually, who cares if you made them? You can clone them from the awesome Universal UI.

портфолио

Обществени сгради  с изградена мълниезащита

ПОРТФОЛИО

Промишлени предприятия  с изградена мълниезащита

Често задавани въпроси

Често въпроси на клиенти за защита от пренапрежение

Какво е аресторна защита от пренапрежение и защо е важна?

Аресторната защита от пренапрежение е специалнa инсталация, която защитава електрически инсталации и оборудване от въздействието на пренапрежение, предизвикано от гръмотевични бури и други електрически събития. Тя е важна, защото предпазва живота и имуществото на хората и осигурява безопасността на електрическите инсталации и оборудване от внезапни промени - скокове на напрежението.

Максимален разряден ток е най-голямото количество ток, което устройството може да изпусне при изтичане на електрическия заряд. Той е важен параметър за защитните устройства, защото определя количеството енергия, което устройството може да поеме при пренапрежение, без да се повреди.

Номинален разряден ток е токът, който устройството може да поеме при нормални условия на работа. Той се използва за задаване на оптималната работна точка на защитното устройство, като осигурява максимална защита при минимален разход на енергия.
DIN шина е стандартна релса, използвана за монтаж на електрически компоненти върху панели или табла. Тази шина позволява лесен и бърз монтаж на защитни устройства, както и бърза замяна при необходимост.
Напреженията на електрозахранването представляват величината на електрическото напрежение, което се доставя до електрическата инсталация или устройство. Тези напрежения могат да варират и да достигнат нива, които са по-високи от тези, които устройството може да поеме, поради което е необходима защита.

Скоковете на напрежението са краткотрайни, но силни изменения в електрическото напрежение, които могат да повредят или дори унищожат електрическите компоненти и системи. Защитата от пренапрежение използва специални устройства, като например разрядни клапани и съпротивления, които ограничават високите напрежения и скоковете на напрежението, за да предпазят устройствата от повреди.

Каква е средната цена за изграждането на аресторна защита от пренапрежение?

Цена за изграждане на аресторна защита от пренапрежение може да варира в значителна степен в зависимост от множество фактори, като големината на сградата, броят и типът на електрическите устройства, които ще бъдат защитени, както и типа и качеството на самата аресторна защита. В среден размер, изграждането на аресторна защита от пренапрежение за дома или малък бизнес може да струва между 500 и 2000 лева. Обаче, за по-големи сгради или проекти с по-сложни изисквания, цената може да се увеличи в зависимост от нуждите на обекта. Важно е да отбележим, че високата цена на инсталиране на аресторна защита се оправдава със значително по-високата стойност на предпазните устройства, които защитава от възможността за сериозни щети и загуби.

Каква е цената за изграждането на аресторна защита от пренапрежение за дома - къща?

Цената за изграждането на аресторна защита от пренапрежение за дома ви, като къща може да варира в зависимост от много фактори, като квадратура на къщата, видът на защитното оборудване, сложността на монтажа и други. Обикновено цената на един брой арестор за пренапрежение може да се струва от 50 до 200 лева, в зависимост от марката и качеството на арестора. На това трябва да се добавят разходите за монтаж, които обикновено са от 100 до 300 лева, в зависимост от сложността на инсталацията и дължината на кабелите.Общата цена за изграждането на аресторна защита на къща може да се изчисли по-точно от електротехник или специалист в областта на електроинсталациите. Те могат да предложат конкретна оценка на цената, в зависимост от изискванията на къщата и местните нормативни изисквания.

Каква е цена за изграждането на аресторна защита от пренапрежение на ресторант или дискотека ?

Цената за изграждането на аресторна защита от пренапрежение на ресторант или дискотека може да варира в значителна степен в зависимост от няколко фактора, като например големината на дискотеката, броя на електрическите уреди и системи, които трябва да бъдат защитени, както и типа на самата защитна система, която ще се използва. В средният ценови клас, изграждането на аресторна защита на ресторант или дискотека  може да струва между 5 000 и 15 000 лева, в зависимост от посочените по-горе фактори. Тази цена може да се увеличи или намали в зависимост от конкретните условия и изисквания на ресторант или дискотека. Въпреки това, е важно да се има предвид, че точната цена за изграждане на аресторна защита може да бъде определена единствено след провеждане на подробен оглед и оценка на нуждите на конкретната дискотека или ресторант. Винаги е препоръчително да се обърнете към квалифициран електротехник за консултация и професионална оценка на нуждите на вашето заведение.

Какво може да повлияе в повечето случаи на цената на аресторната защита от пренапрежение да се увеличи ?

Има няколко фактора, които могат да повлияят в повечето случаи на увеличаване на цената за изграждане на аресторна защита на даден обект. Тези фактори могат да включват:
1 - Големината на обекта - по-големите обекти, като например складове, производствени сгради или търговски центрове, могат да изискват по-големи и сложни системи за защита, което може да увеличи цената.
2 - Сложността на инсталацията - ако защитната система изисква сложна инсталация, която включва например допълнителни кабели, скрит монтаж или други специални изисквания, това може да увеличи цената.
3 - Броят на електрическите уреди и системи, които трябва да бъдат защитени - ако обектът има много електрически уреди и системи, които трябва да бъдат защитени, това може да увеличи цената.
4- Изборът на защитна система - различните видове аресторни защити могат да имат различна цена в зависимост от техните характеристики и производители.
5 - Работни разходи - цената за инсталацията може да се увеличи, ако е необходимо да се извършат допълнителни работи, като например откриване на стени и други подобни.

Всички тези фактори могат да повлияят на цената за изграждане на аресторна защита на обект, като винаги е препоръчително да се проведе оценка на нуждите и консултация с квалифициран електротехник, за да се определи точната цена за изграждането на защитната система.

Какви са основните предимства на аресторната защита от пренапрежение?

Основните предимства на аресторната защита от пренапрежение са: защита на живота и имуществото на хората, осигуряване на безопасността на електрическите инсталации и оборудване, предотвратяване на електрически прекъсвания, удължаване на живота на електрическите уреди и намаляване на риска от пожар.

Какви са най-често срещаните видове аресторни защити?

Най-често срещаните видове аресторни защити са: арестори на пренапрежение за различни видове електрически инсталации и оборудване, предпазители и гръмозащитни устройства.

Какъв е процесът по монтаж на аресторна защита от пренапрежение?

Процесът на монтаж на аресторна защита от пренапрежение включва проектиране на инсталацията, доставка на необходимите материали, монтаж на аресторната защита и тестване на работоспособността й.

Какво трябва да знам преди да закупя аресторна защита от пренапрежение?

Преди да закупите аресторна защита от пренапрежение, трябва да знаете какъв тип инсталации и оборудване ще трябва да бъде защитено, каква е максималната мощност на електрическата инсталация, какво е напрежението на мрежата, какъв е диапазонът на защита, каква е максималната енергия, която може да бъде усвоена от аресторната защита и какъв е типът на електрическите устройства, които ще бъдат защитени. Трябва да знаете също така и какви са различните видове аресторни защити, как да се монтират и какви са техните основни предимства и недостатъци. Освен това, е препоръчително да се консултирате с квалифициран електротехник или инженер, който да ви помогне да изберете правилната аресторна защита за вашия дом или бизнес тъй като това е процес, който изисква специализирани знания и опит, за да се гарантира ефективността и безопасността на инсталацията.

Какъв тип бизнес е задължително изграждане на аресторна защита и защо?

Най-честите бизнеси, които прибягват до изграждане на аресторна защита, са тези, които работят с чувствителни електрически устройства ( компютри и сървъри, дата центрове) или високоволтови , като например промишлени предприятия, здравни заведения, медицински центрове, научни и технически лаборатории, телекомуникационни компании, транспортни системи и други. Тези бизнеси имат нужда от защита на своите електронни устройства и системи от вредните последици на пренапрежението, като например електромагнитни импулси (EMI) и електростатични разряди (ESD), които могат да причинят сериозни щети, прекъсвания на работата или загуба на важни данни. Изграждането на аресторна защита помага на тези бизнеси да се предпазят от тези вредни последици и да гарантират безпроблемното функциониране на своите електрически системи.

Какъв тип бизнес е задължително изграждане на аресторна защита и защо?

Най-честите бизнеси, които прибягват до изграждане на аресторна защита, са тези, които работят с чувствителни електрически устройства ( компютри и сървъри, дата центрове) или високоволтови , като например промишлени предприятия, здравни заведения, медицински центрове, научни и технически лаборатории, телекомуникационни компании, транспортни системи и други. Тези бизнеси имат нужда от защита на своите електронни устройства и системи от вредните последици на пренапрежението, като например електромагнитни импулси (EMI) и електростатични разряди (ESD), които могат да причинят сериозни щети, прекъсвания на работата или загуба на важни данни. Изграждането на аресторна защита помага на тези бизнеси да се предпазят от тези вредни последици и да гарантират безпроблемното функциониране на своите електрически системи.

Мълниезащита и трансиентна защита на електроуредите - как да ги предпазим от пренапрежение

Мълниезащитата и трансиентната защита на електроуредите са от съществено значение за предпазване на електрическите уреди от пренапрежение и други вредни ефекти, причинени от мълнии и други електрически смущения в мрежата. Тези ефекти могат да доведат до непоправими щети и дори до опасност за живота на хората. Мълниезащитните устройства предоставят защита на електрическите мрежи, като извеждат мълниеносните токове и пренапрежения далеч от мрежата и предават енергията им към земята. Тези устройства са много ефективни при предпазване на електрическите системи от мълнии и други електрически смущения. Трансиентната защита е важна за предпазване на електроуредите от пренапрежение, което може да възникне като резултат от мълнии и други електрически смущения. Тези защитни устройства работят като своеобразен филтър, който ограничава максималното напрежение, което може да достигне до електроуредите. Това намалява риска от повреди и щети, причинени от високото напрежение. За да предпазите електроуредите си от пренапрежение, можете да инсталирате мълниезащитни и трансиентни защитни устройства. Тези устройства ще защитят вашата електрическа мрежа и електроуредите от вредните ефекти на мълниите и други електрически смущения, осигурявайки по-голяма безопасност и надеждност на вашата система.

Електрическа защита на дома с вградени пренапреженови арестори и мълниезащитни устройства

Електрическата защита на дома е от изключителна важност за безопасността на живущите в него и за предотвратяване на щети в електроуредите. Пренапреженови арестори и мълниезащитни устройства са ключови компоненти в една добре проектирана електрическа защитна система. Пренапреженовите арестори са устройства, предназначени за предотвратяване на пренапрежения в електрическата мрежа. Те могат да се инсталират както на главния електрически щит, така и на отделни електроуреди. Когато в мрежата се появи пренапрежение, аресторният защитен елемент се активира, за да разсее излишната енергия и да предотврати повреди в електроуредите. Мълниезащитните устройства са създадени, за да защитят домовете и сградите от вредното въздействие на мълниите. Те могат да бъдат инсталирани върху покрива или в близост до сградата и да се свържат с главния електрически щит. Когато мълнията удари в близост до сградата, мълниезащитното устройство пренасочва излишната енергия от мълнията и я разсейва в земята, за да защити сградата и електроуредите в нея. Вградените пренапреженови арестори и мълниезащитни устройства са важни компоненти на една добре проектирана електрическа защитна система за дома. Те предоставят ефективна защита срещу пренапрежения и мълнии и помагат за предотвратяване на повреди в електроуредите и за защита на живущите в дома от електрически удари. При проектирането на електрическата инсталация на дома е важно да се включат пренапреженови арестори и мълниезащитни устройства, за да се гарантира оптимална защита на дома.

Пренапреженовите арестори и техните предимства при защитата на електрическата мрежа

Пренапреженовите арестори са ефективни устройства за защита на електрическата мрежа от внезапни пренапрежения, които могат да предизвикат повреди или дори да унищожат електроуредите и оборудването. Тези устройства са проектирани да реагират бързо и да пренасочват пренапрежението към земята, преди да постигне нива, които биха навредили на мрежата. Предимствата на пренапреженовите арестори са множество. Те не само предпазват електроуредите и оборудването, но и предотвратяват допълнителни разходи за ремонт и замяна. Тези арестори също така подобряват надеждността и продължителността на електрическата мрежа, като намаляват вероятността от прекъсвания на захранването. Те също така предпазват от опасността от пожари, които могат да се дължат на електрически разряди. Подходящото инсталиране и използване на пренапреженови арестори може да гарантира безопасността на електрическата мрежа и да предпази дома и обитателите от електрически удари и повреди. Те са достъпни в различни размери и варианти, които могат да отговорят на нуждите на всеки дом или бизнес. Винаги е препоръчително да се консултирате с електротехник, за да се уверите, че инсталираните устройства за защита са подходящи и правилно монтирани.

Как работят устройствата за защита срещу пренапрежение и мълнии - преглед на аресторните защитни системи?

Аресторните защитни системи са важни устройства, които защитават електрическите мрежи и електроуредите от пренапрежение, предизвикани от мълнии или други трансиентни условия. Тези устройства работят като водещ път на пренапрежението към земята, за да предотвратят повреди в мрежата или уредите, свързани към нея. Ключовите компоненти на аресторните защитни системи са пренапреженовите арестори, които са вградени в електрическата мрежа. Тези арестори са изработени от специални материали, които имат висока проводимост и могат да поемат големи количества енергия. Когато пренапрежението надхвърли определено ниво, аресторът става проводник и предава пренапрежението към земята. Мълниезащитните устройства често са включени в аресторните защитни системи. Тези устройства също имат за цел да предотвратят повреди от мълнии, като пренасочват мълниеносния ток към земята. Мълниеносният ток може да предизвика големи повреди в електрическата мрежа и електроуредите, така че е важно да има адекватна мълниезащита.

Изборът на правилното устройство за защита от мълнии и пренапрежение за вашата електрическа мрежа

Изборът на правилното устройство за защита от мълнии и пренапрежение е от голямо значение, за да предпазите вашата електрическа мрежа и електроуредите от вредни ефекти. Съществуват много различни устройства за защита на електрическата мрежа, които предоставят различни нива на защита. Един от най-ефективните начини за защита на електрическата мрежа е използването на мълниезащитни устройства. Тези устройства предотвратяват пренапрежение в електрическата мрежа, като пренасочват енергията от мълниеносните разряди към земята. Мълниезащитните устройства са създадени, за да осигурят безопасност за всички електронни уреди в дома или в бизнес сградата, като предотвратяват неприятности и аварии. Възможно е да се инсталират и други видове устройства за защита на електрическата мрежа, като например пренапреженови арестори и трансиентни защитни устройства. Пренапреженовите арестори са устройства, които предпазват електронните уреди от възможно пренапрежение. Те са разположени в електрическия щит и представляват първата линия на защита за електрическата мрежа. Трансиентните защитни устройства са също един вид защитно оборудване, което предотвратява вредните ефекти на пренапрежението в електрическата мрежа. Тези устройства са проектирани да предотвратят възможно пренапрежение, което може да доведе до повреда на електронните уреди. Те могат да се използват за защита на всички електроуреди в дома или в бизнес сградата. При избора на правилното устройство за защита от мълнии и пренапрежение, е важно да се обръща внимание на специфичните нужди и изисквания на обекта.  

Какви са други популярни имена под които може да търсим аресторна защита за повече информация?

Пренапреженовите отводници могат да имат различни имена в зависимост от марката и производителя, но най-често се срещат под следните имена: Арестор за пренапрежение (Surge Arrester). Защита от пренапрежение (Surge Protection). Пренапреженов защитник (Surge Protector). Пренапреженов отводник (Surge Suppressor). Пренапреженов разрядник (Surge Diverter). Пренапреженов защитен ключ (Surge Switch). Пренапреженов филтър (Surge Filter). Пренапреженова защита за електроника (Electronic Surge Protector). Въпреки различните имена, основната функция на пренапреженовите отводници е да предпазват електрониката от пренапрежения и да гарантират нормалната им работа.

Може ли обобщите какво представлява аресторната защита от пренапрежение, че не ми стана ясно?

Разбирасе, обощаваме. Така в една електрическа инсталация, консуматорите, включително електронно оборудване, домакински уреди и други подобни устройства, са изложени на рискове от пренапрежения в електрозахранващата мрежа. Поради атмосферни условия, пренапреженията са най-често породени от мълнии, които може да ударят даден обект или да се случат в близост до разпределителната мрежа. Тези пикови пренапрежения могат да проникнат в сградата през всички видове тоководещи връзки и да причинят значителни щети на електронното и електрическото оборудване. Дори ако няма директно попадение върху разпределителната мрежа, все още има риск от разпространение на пренапрежението през земята и защитния контур до консуматорите.За да се предотвратят тези щети, е необходимо да се инсталира надеждна защита от пренапрежение. Едно от най-ефективните устройства за защита от пренапрежение са SPD устройствата (аресторни защити). Те се монтират на входа на електрическото табло и действат като пренасочват вълната на пренапрежението към земята, където се разсейва без да причинява щети.Тези устройства са от особено значение за електронното оборудване, което е особено чувствително към пренапрежения. Затова, е препоръчително да се инсталират SPD устройства, където е необходимо, за да се гарантира защитата на електронното оборудване и да се предотвратят допълнителни разходи за подмяна или ремонт на оборудването в бъдеще.

За да осигурите ефективно функциониране на защитата от пренапрежение (аресторна защита / SPD /), е много важно да имате качествено изградена заземителна инсталация. Заземяването е от голямо значение, тъй като в случай на липса на заземяване, защитата от пренапрежение ще бъде безполезна. За да се уверите, че заземяването е ефективно, трябва да проверите земното съпротивление, което трябва да бъде под 10 ома, за да отговаря на референтните стойности.Ето защо е важно да се извършват редовни проверки и поддръжка на заземителните инсталации, за да се гарантира ефективната защита на електронното оборудване от пренапрежения. Освен това, високо честотни думи, свързани с защитата от пренапрежения, могат да включват "спайк защита", "компенсация на пренапрежение", "защита на оборудването", "защита от електрически смущения" и други.

Вътрешна защита: свързване на аресторна защита за ефективна защита от пренапрежение

Аресторните защити, използвани за защита от пренапрежение, имат за цел да предотвратят щети, причинени от мълниене или комутационно пренапрежение. Тези защитни устройства се инсталират в основните електрически табла, като свързването им е много лесно и бързо.За да гарантирате ефективната защита на електронното оборудване, вътрешната защита е от съществено значение. Правилното свързване на аресторната защита е важно за предотвратяване на щети и за осигуряване на ефективно функциониране на защитното устройство. Затова е важно да бъде инсталирана качествено изградена аресторна защита, която е съобразена с нормативните изисквания и да бъде поддържана в норми. Така можете да се уверите, че вашето електронно оборудване е защитено от пренапрежения."